ALL YOGA ER 99 % TRENING OG 1 % TEORI

HVA ER HVA OG HVA PASSER FOR MEG?
De ulike yogaformene kan virke forvirrende for en nybegynner.  Så prøv og se om dette kan være noe for deg.  Husk at alle er vi nybegynnere fra starten av.  Yogaverdenen er uten prestisje eller krav.  Meningen er at du skal finne en indre ro og et pusterom, en ventil for stress og la kroppen innhente seg.

En vanlig oppfatning er at man må være mjuk og smidig for å begynne med yoga, men det handler ikke om smidighet.  Det handler om å finne sine egne grenser i sin egen takt og lære seg å være fornøyd med kroppen og hva den er istand til akkurat nå.

Det er ulike grunner til at vi begynner med yoga - for å slippe smerter, senke blodtrykket, forbedre pustekapasiteten, normalisere kroppsvekt, redusere stress, for å komme i balanse, fylles med energi, bli gladere og mer harmonisk..


ASHTANGA YOGA NYBEGYNNER
 - ALLE GRUPPER.
Ashtanga Yoga gir deg en innføring i denne yogaformens grunnprinsipper:  Pusteteknikk (ujjayi pust), energilåsene (bandhas) og vinyasaprinsippet (flyt mellom øvelsene).  Vi går gjennom Solhilsen A og B, stående øvelser, samt avsluttende sekvens.
Mange går på disse timene lenge, enten fordi den passer best, og/eller fordi nivået oppleves passende.  Det fine med yoga er at man aldri blir utlært og at man egentlig er nybegynner i mange år.  Du vil finne ut at jo mere du lærer - jo flere spørsmål dukker opp. 

Jeg har èn gruppe pr. uke med rolig yoga, der vi legger vekt på posisjoner for vond rygg, nakke, revmatiske lidelser osv.  Her har vi yoga tilpasset alle i et rolig og behagelig tempo.  Det blir gitt alternative posisjoner dersom du ikke kan gjøre alt. Det er alltid lurt å rådføre seg med lege/fysioterapeut dersom du ikke er sikker på om du kan gjøre yoga.


ASHTANGAYOGA - VIDEREGÅENDE - ALLE GRUPPER.
Ashtanga Yoga er den mest fysisk krevende form for yoga, hvor pust og bevegelse forenes.  Det er en effektiv og utmerket form for trening, som gir økt kroppsbeherskelse, løser opp spenninger, gir styrke, smidighet, energi og et rolig sinn.
Timen baserer seg på en serie "primary series" bestående av ca.
50 asanas (stillinger).  Rekkefølgen av stillingene er nøye sammensatt.  Et viktig kjennetegn ved Ashtanga er vinyasa prinsippet.  Vinyasa betyr synkronisert pust og bevegelse, og bidrar til en dynamisk flyt mellom hver asana (stilling).
Vi går gjennom Solhilsen A og B, stående øvelser, sittende øvelser, samt avsluttende sekvens.


YINYOGA - ALLE GRUPPER
En rolig, innadgående og stille form for yoga, der vi for det meste utøver stillinger sittende og liggende på matten.  Ved hjelp av dype, pleiende øvelser stimuleres energikanalene, vi masserer og strekker ut bindevevet i kroppen og åpner og smører leddene.  YinYoga praktiseres med avslappende muskler og posisjonene holder i flere minutter, med en rolig og bevisst pust.  Sinnet fokuseres og vi åpner opp i kroppen.  Livsenergien trenger dypere inn i kroppen ved at vi strekker bindevevet lenge (langstretch).  Vi kan få sammentrekninger og blokkeringer i kroppen pga alle tanker vi tenker.  I YinYoga arbeider vi mot disse sammentrekningene.

"I yinyoga utför vi relativt enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under en längre tid, og samtidig slappnar vi av i hela kroppen og vilar i nuet" - Magdalena Mecweld -

"Om det inte tränar ditt medvetande så är det inte yoga" - Sarah Powers -


YOGA MOT STRESS OG UTBRENTHET - ROLIG YOGA 
Et kurs for deg som er utbrent eller plages av stress, og som ønsker et verktøy for å håndtere situasjonen.  Vi bruker både fysiske og mentale teknikker.  Hva er utbrenthet?  Hvorfor blir vi utbrent? Hva skjer i kroppen?  Hvilke verktøy har Kundaliniyoga for å gi deg tilbake kraft og glede? 
Vi går også igjennom: 
Søvnvansker - hvorfor kan ikke kroppen sove selv om den er trett?
Chakrasystemet - hvor sitter stresset og hvorfor?
Serotonin - hva er det? Hva skjer i hjernen og hvordan påvirker SSRI-preparater oss?
Kost og ernæring - Hvordan fungerer det ved utbrenthet?


YOGA FOR UNGDOM
Yoga gir ungdom et redskap til å møte utfordringer i hverdagen på en mer positiv måte.  Du vil oppnå større styrke, balanse og bevegelighet.  Selvtilliten vil øke og du vil oppleve at du slapper av bedre etter yogaøvelsene, pusteøvelsene og avspenningen.  Yoga er ikke konkurransesport, og du konkurrerer hverken med deg selv eller andre.


GRAVID YOGA
Kom i kontakt med de livgivende og fødende kreftene i deg med yoga.  Med yoga styrker du livskraften og tenner livsgnisten i deg.  Yoga letter graviditeten, forbereder deg på fødsel og mammarollen.  Yoga øker energien, velværet og smidigheten.  Den gir deg økt kroppsbevissthet og kontakt med en indre styrke og natur.  Yoga balanserer deg fysisk og psykisk. Ved å være tilstede i innpust og utpust, blir det stille og klart inne i deg.  Kroppen blir avspent.
Yogaens dype, rolige pust øker sirkulasjonen.  Den hjelper mot typiske "gravidplager" som hovne føtter, kramper i leggene, stramt bryst og stramme skuldre.

"Med GravidYoga skaper du et trygt og godt Yoga-rom inne i kroppen, hvor den ypperste formen for yoga finner sted, et lite menneske blir til".